Search
Close this search box.

اینماد چیست

اشتراک گذاری

اینماد چیست

در میان انبوهی از سایت های فروش آنلاین محصولات، وب‌سایتی فروش بالاتری دارد که بتواند بیشترین میزان اعتماد را به خود جلب کند. عوامل متعددی در جلب اعتماد خریداران می‌تواند دخیل باشد مانند نوع طراحی و ساختار وب‌سایت، محصولات موجود، روش های تبلیغاتی و معروف بودن وب‌سایت.

اما نکته قابل توجه این است که این عوامل به تنهایی نمی‌توانند اعتماد کامل همه خریداران را تامین کنند. کاربران به دنبال یک مجوز و تاییدیه هستند که بتواند وجود محصولات و خدمات سایت ها را تضمین کند.

اینماد چیست

در این قسمت می خواهیم به این سوال که اینماد چیست پاسخ دهیم. باید بگوییم اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک (E-Namad) نشانه‌ایست که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسب‌وکارهای مجازی ارائه می‌شود. در اصل باعث اعتماد بیشتر کاربران در استفاده از سایت شما می‌شود. یکی از عوامل مهم تجارت الکترونیک، ایجاد اعتماد بین کاربران می‌باشد. با دریافت نماد اعتماد هویت صاحب سایت و محل کسب‌وکار احراز می‌شود و کاربران با اعتماد بیشتری وارد سایت شما می‌شوند.

لوگوی نماد اعتماد مناسب سایت‌های فروشگاهی می‌باشد. پس اگر سایت شما بصورت شرکتی و یا شخصی است نیازی به دریافت نماد الکترونیک ندارید. اما اگر یک سایت فروشگاهی دارید و کاربران از طریق درگاه پرداخت بصورت آنلاین خرید می‌کنند، حتما باید نماد اعتماد الکترونیک را روی سایت فعال کنید.

این نکته را مد نظر داشته باشید در صورت نیاز به درگاه پرداخت، حتما نسبت به ثبت نام اینماد اقدام کرده باشید، در غیراینصورت امکان فعال کردن درگاه پرداخت آنلاین را ندارید.

شرایط اخذ اینماد چیست؟

حالا که متوجه شدیم اینماد چیست؟ و چرا باید این نماد را بگیریم باید بدانید که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک باید چند شرط زیر برای وب‌سایت شما برقرار باشد:

از شرایط اخد نماد اعتماد الکترونیکی می‌­توان به موارد زیر اشاره کرد:

عرضه کالا یا خدمات در سایت

همان­طور که در بالا هم اشاره شد، نماد اعتماد الکترونیکی تنها به سایت‌هایی که خرید و فروش دارند، تعلق می‌گیرد.

پس اگر صرفاً در سایت درباره محصولات یا خدمات‌تان اطلاع رسانی کرده‌اید و امکان سفارش‌گیری آنلاین نیست، نیازی به دریافت اینماد ندارید، گرچه برای چنین سایتی اینماد صادر نمی‌شود.

فروشگاهی بودن محصول

باید حداقل یک محصول در وب‌سایت داشته باشید که امکان خرید آنلاین برای آن وجود داشته باشد. یعنی مراحل مشاهده‌ی محصول، انتخاب و خرید از طریق وب‌سایت شما انجام شود.

درج اطلاعات محصول

اطلاعات کاملی از محصول در وب‌سایت شما درج شده باشد. برای مثال نام محصول، قیمت قابل پرداخت و…

 اعلام قیمت محصولات یا خدمات

قیمت و تعرفه کالای عرضه شده از جمله مواردی است که حتماً در سایت باید ذکر شده باشد. هم­چنین ارائه اطلاعات خرید در قالب پیش فاکتور یا سبد خرید نیز الزامی است.

صاحب امتیاز دامنه

امتیاز دامنه سایت باید به نام فرد متقاضی نماد اعتبار باشد. و امتیاز دامنه متقاضیان حقوقی، باید به نام شرکت و یا یکی از اعضای هیئت مدیره آن ثبت‌ شده باشد.

اطلاعات صاحب تمام دامنه‌ها در سایت Whois درج می‌شود. پس از ورود به این سایت، در قسمت جستجو آدرس دامنه سایت خودتان را وارد کنید و روی دکمه SEARCH کلیک کنید.

تایید صلاحیت شخص

از دیگر شروط اخذ اینماد این است که صلاحیت فردی شما توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا تایید شود.

به طور کلی نیازی به مراجعه حضوری نیست و نتیجه استعلام تایید صلاحیت در پرونده نماد در سامانه ثبت می‌شود و از طریق ایمیل برای‌تان ارسال خواهد شد.

اما در صورتی­ که جواب استعلام منفی باشد، پرونده به حالت تعلیق در می‌آید و هویت فرد رد صلاحیت‌ شده، وارد لیست سیاه می‌شود.

با این کار امکان درخواست مجدد نیز وجود نخواهد داشت. اما شخص رد صلاحیت شده می‌تواند بعد از ورود به پنل کاربری خود، درخواست فرجام خواهی نماید، به معنای درخواست بررسی مجدد صلاحیت فردی.

البته برای این درخواست باید به دادگاه تشکیل پرونده مراجعه نمایید و مدارکی مثل رأی دادگاه مبنی بر برائت، سند مشخص کننده اجرای حکم صادر شده توسط دادگاه، مدرکی که نشان‌دهنده مختومه شدن پرونده سوء سابقه و یا هرگونه سند دال بر رفع مشکل سوء سابقه را به همراه درخواست فرجام خواهی به ایمیل سایت اینماد به نشانی amaken@enamad.ir ارسال نمایند.

حداقل سن ۱۸ سال

شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیک داشتن ۱۸ سال تمام است. در صورتی که متقاضی کمتر از ۱۸ سال داشته باشد، ارائه حکم رشد از دادگاه الزامی است.

در قوانین قدیمی نیز برای دریافت اینماد، آقایان نیاز به داشتن کارت پایان خدمت داشتند که در قوانین جدید این موضوع به چشم نمی­‌خورد و بدون نیاز این مدرک هم اینماد برای شما صادر می‌شود.

اینها شروط اولیه و اصلی برای داشتن نماد تجارت الکترونیک بود که با هم مرور کردیم، در ادامه مدارک لازم جهت دریافت نماد اعتماد الکترونیک را بررسی می‌­کنیم.

مدارک مورد نیاز برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک

مدارک مورد نیاز برای دریافت اینماد به شرح زیر است:

متقاضیان حقیقی

  • تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)،
  •  تعهدنامه شخصیت حقیقی،
  • عکس از مدارک هویتی،
  • اجاره نامه یا سند ملک کسب و کار (یا منزل).

متقاضیان حقوقی (تجاری / غیرتجاری)

  • تصویر آگهی روزنامه رسمی،
  •  تصویر اصل اساسنامه،
  •  آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)،
  •  آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت‌مدیره (در صورت وجود)،
  •  آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)،
  •  تعهدنامه شخصیت حقوقی (در ادامه نحوه دریافت آن را توضیح خواهیم داد)،
  •  تصویر پروانه / مجوز فعالیت،

پس از آماده ­سازی مدارک باید برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک اقدام کنید.

تمدید نماد اعتماد الکترونیک

اعتبار نماد اعتماد الکترونیک دو ساله است و پیش از اتمام مهلت آن باید نسبت به تمدید نماد اعتماد اقدام کنید.

برای این کار لازم است ۳ هفته قبل از انقضای اعتبار نماد اعتماد به پنل اینماد خود مراجعه کنید و اطلاعات­‌تان را به روز کنید.

اگر  صفحه ثبت شکایت سامانه نماد اعتماد الکترونیکیِ پنل شما، خالی باشد، توسط کارشناسان تمدید اعتبار صورت می‌گیرد.

در غیر این صورت از تمدید به مدت یک سال محروم می­‌شوید­! برای تمدید آن، مجدداً باید هزینه دریافت نماد اعتماد الکترونیک را پرداخت کنید.

اینماد چیست و چطور اینماد بگیریم؟

وارد صفحه‌ی ثبت نام به نشانی https://reg.enamad.ir/Panel شوید. روی گزینه‌ی ایجاد حساب کاربری کلیک کنید تا فرم ثبت نام را مشابه تصویر زیر مشاهده کنید.

ثبت نام در سامانه اینماد

اگر شرکت شما ثبت شده می‌توانید در گزینه‌ی نوع شخصیت حقوقی را انتخاب کنید در غیر این صورت شخصیت حقیقی را انتخاب نمایید.

اطلاعات شخصی را تکمیل کنید و برای ورود خود یک شناسه کاربری و رمز عبور تعیین کنید. این شناسه و رمز را برای ورود به سامانه یاداشت نمایید.
دو شرط سفارش گیری آنلاین و دریافت هزینه را فعال کرده سپس تایید را بزنید.

در این زمان یک ایمیل فعال سازی برایتان ارسال می‌شود به آن مراجعه کرده و روی لینک فعال سازی کلیک کنید. اکنون شناسه کاربری شما تایید شده از این پس می‌توانید با نام کاربری و رمز عبوری که انتخاب کرده‌ بودید وارد شوید.

مرحله ۲) تکمیل اطلاعات در پنل کاربری

در پنل اینماد از بخش سمت راست روی گزینه‌ی تکمیل اطلاعات و سپس تکمیل فرم اطلاعات کلیک کنید.

تکمیل اطلاعات در پنل کاربری

در فرم پیش روی شما اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس از شما پرسیده می‌شود.
بعد از تکمیل آن از منوی سمت راست روی گزینه‌ی تکمیل اطلاعات-> بارگذاری مدارک کلیک کنید.

تکمیل اطلاعات در پنل کاربری

در این بخش باید مدارک مورد نیاز را آپلود نمایید. بارگذاری تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه اجباری است.

این بار از بخش تکمیل اطلاعات وارد زیرمنوی احراز اطلاعات شوید. این مرحله برای تایید تلفن همراه کد خواسته شده را به شماره‌ی خواسته شده پیامک کنید. این کار باید با شماره همراهی باشد که در ابتدای مرحله‌ی ۲ در فرم اطلاعات وارد کرده‌اید.

برای احراز تلفن ثابت هم با شماره‌ی خواسته شده تماس بگیرید. بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه این بخش برای شما سبز شده و احراز شما گزارش داده می‌شود.

مرحله ۳) افزودن کسب‌وکار

این بار وارد منوی کسب‌وکار و افزودن دامنه شوید. اطلاعات کسب و کار خود را به دقت وارد نمایید.

افزودن کسب‌وکار در سامانه اینماد

در بخش اعتبارسنجی آدرس باید یک آدرس از نشانی کسب‌وکار خود یا محل زندگیتان (در صورت عدم وجود آدرس برای کسب‌وکار) را از سامانه شهروند رهگیری کنید.

کافیست روی دکمه‌ی نارنجی کلیک کنید وارد سامانه‌ی شهروند شوید آدرس دقیق خود را وارد کرده و بعد از پرداخت مبلغ ۲۰ هزارتومان به صفحه‌ی اینماد بروید و کد ۱۰ رقمی رهگیری آدرس را وارد کنید.
از طریق پست بسته‌ای برای شما ارسال می‌شود که از صحت اطمینان آدرس وارد شده اطمینان حاصل شود.

در انتهای همین صفحه از شما یک نام کاربری و رمزعبور خواسته می‌شود. یک نام کاربری و رمزعبور در سایت خود ایجاد کنید و آن مشخصات را در آخرین فیلدهای این صفحه بنویسید. مسئولان اینماد با این نام کاربری و رمزعبور مراحل خرید را در وب‌سایت شما بررسی می‌کنند.

مرحله ۴) تکمیل اطلاعات کسب‌وکار و ارسال به کارشناس

خب حالا وارد کسب وکار -> مدیریت کسب وکار شوید سپس گزینه‌ها را یکی یکی تکمیل کنید.

افزودن کسب‌وکار در اینماد

بعد از تکمیل فرم‌های بخش لیست خدمات و مجوزها، تکمیل فرم نظر سنجی، احراز اطلاعات کسب‌وکار گزینه‌ی ارسال پرونده جهت بررسی کاشناس هم باز می‌شود.

روی این دکمه کلیک کنید. در این مرحله پیشنهاد میکنم روی گزینه‌ی چک لیست کلیک کرده و تمام موارد خواسته شده را در وب‌سایت خود پیاده سازی کنید.

تکمیل اطلاعات در اینماد

مثلا شما نیاز دارید در وب سایت خود یک برگه ایجاد کنید که دارای راه‌های ارتباطی باشد و نام این صفحه را درج شکایات بگذارید.

بعد از تایید و ارسال چک لیست به کارشناس دیگر باشد منتظر بررسی‌های کارشناس بمانید و این بررسی معمولاً در کمتر از سه روز صورت می‌گیرد.

در صورت تایید کارشناس در همین بخش گزینه‌ی تعهدنامه ظاهر می‌شود که بعد از تعهد و پرداخت مبلغ اینماد (حدود ۱۸۰ هزارتومان) می‌توانید کد و لوگوی نماد الکترونیک را دریافت کنید.

تمامیه عزیزانی که خدمات طراحی سایت نوین وب ساز بهره مند می شوند، می توانند در صورت نیاز درخواست جخت دریافت نماد الکترونیکی نمایند، نوین وب ساز کلیه مراحل مورد نیاز را برای این عزیزان تا زمان اخذ نماد الکترونیکی انجام خواهد داد.

اینماد چیست

نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ارسال نظرات

ایمیل شما برای دیگر کاربران در دسترس نخواهد بود. تمامیه بخش ها الزامی با * علامتگذاری شده اند.

مطالب مرتبط

زنبیل خرید

دریافت مشاوره رایگان

اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم

013-33265361-2

info@novinwebsaz.net