Search
Close this search box.

بیزینس کوچینگ چیست

اشتراک گذاری

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ چیست

بیزینس کوچینگ چیست؟و چگونه وارد ادبیات کسب و کار شده است، داستان درازی دارد که در این نوشته به آن پرداختیم. در قرن ۱۵ میلادی، مردم روستای کوچ (مجارستانی: Kocs) با ساخت گاری و حمل کالا بین بوداپست و وین امرار‌معاش می‌کردند. در همین زمان یک ارابه‌سازِ روستاییِ ناشناخته، یک ارابه‌ی بزرگ‌تر و راحت‌تر از نمونه‌های موجود ساخت. این ماشین جدید به ارابه‌ی کوچ یا به اختصار کوچی (Kocsi) معروف شده بود. این ارابه‌ها مردم یا کالایشان را با سرعت و سهولت بیشتر، از شهرشان به مقصد موردنظرشان می‌رساند.
در سده‌ی بعدی، کوچی سراسر اروپا را فرا گرفته بود. در آلمان به آن Kutsche، فرانسه Coche و در انگلیسی Coach می‌گفتند.

در انگلستان قرن ۱۸، واژه Coach پیش از آن‌که در ورزش استفاده شود، در آموزش به کار گرفته شد. به این صورت که به مدرسانی که به دانش‌آموزان کمک می‌کردند برای امتحان آماده شوند، کوچ گفته می‌شد. در واقع کوچ به دانش‌آموزان کمک می‌کرد تا راحت‌تر به هدفشان، که قبولی در امتحان بود، برسند.در ادامه به سوال بیزینس کوچینگ چیست؟ به طور مفصل میپردازیم.

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ که چند سالی است وارد بازار کسب و کار شده است شامل فرایندی است که با استفاده از تکنیک‌های ایده‌آل موجب می‌ شود تا یک کسب و کار از نقطه‌ ای که اکنون است، رشد و توسعه یافته و به مکانی برسد که مالک کسب و کار در نظر داشته است.

نقش بیزینس کوچینگ در کسب و کار

یکی از راه‌ های پیشرفت در کسب و کار داشتن تجربه و دانش همراه با مهارت لازم است.آیا شما هم در کسب و کار خود دچار سر درگمی شده‌اید و نمی‌ توانید تصمیم قاطع و سود‌آوری داشته باشید؟ شاید شما هم با شنیدن نام بیزینس کوچینگ یا مدیر کسب و کار در ذهنتان برگزاری جلسات کنفرانسی سرد و کسل‌کننده تداعی شده باشد.در واقع اگر شما برای رشد و توسعه کسب و کار خود دنبال راه حل هستید ما به شما بیزینس کوچینگ را پیشنهاد می‌کنیم.

بیزینس کوچینگ یکی از رایج‌ترین و پر کاربردترین نوع کوچینگ است که برای هدایت و راهنمایی مدیران و صاحبان تجارت‌های بزرگ و کوچک به سمت رشد و توسعه بیشتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد. امابیزینس کوچینگ چیست؟و چگونه می‌ تواند به رشد و ارتقا حرفه شما کمک نماید؟

بیزینس کوچ، مشاور کسب و کار نیست!

یک مربی فوتبال هیچ‌گاه همراه بازیکنان دور زمین نمیدود همین مورد در کوچینگ کسب و کار هم صدق می‌کند. اما یکی از تفاوت‌های عمده کوچینگ کسب و کار با سایر شاخه‌ های کوچینگ در این است که بیزینس کوچ باید در زمینه تجارت و رهبری کسب و کار چندین و چند سال تجربه داشته باشد.

به علاوه بیزینس کوچ می‌تواند توصیه‌هایی کاملاً اختصاصی برای کسب و کار شما ارئه دهد؛ توصیه‌هایی مختص شما، مشتریان، محصولات، خدمات و موقعیت تجاری شما. در واقع بیزینس کوچ یک منبع اطلاعاتی و غنی از تجربه است که به شما می‌گوید چه باید بکنید.

بیزینس کوچ به مانند سایر کوچ‌ها به شما کمک می‌کند تا استعدادها و قابلیت‌های خود را ارتقا دهید، اهدافی برای خود مشخص کنید، به این اهداف متعهد باشید، در تصمیم‌گیری‌های مهم و سرنوشت‌ ساز یاری‌تان خواهد کرد، می‌کوشد تا موفقیت کسب و کار شما را مخصوصاً از لحاظ مالی تضمین کند. بیزینس کوچ تمام اطلاعات مربوط به کسب و کار شما را به دست می‌آورد تا چشم‌انداز شما را به خوبی درک کند.

فرقی نمی‌کند که صاحب کسب و کاری هستید که مشکلات زیادی دارد یا یک کسب و کار موفق که قرار است از این هم موفق‌تر شود، مهم نیست که کارتان را تازه شروع کرده‌اید یا در میانه راه هستید و چندان هم بی‌تجربه نیستید، یک شرکت کوچک و نوپا هستید یا یک برند بزرگ و خوش آوازه، بیزینس کوچینگ به رشد و ارتقای روز افزون کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

اریک اشمیت مدیرعامل اسبق گوگل می‌گوید؛ استخدام بیزینس کوچ بهترین تصمیم حرفه‌ای من بوده، البته اعتراف می‌کنم که کار دشوار و چالش‌برانگیزی بود چرا که به عنوان مدیرعامل یک شرکت موفق که روز به روز در حال پیشرفت و بزرگ‌تر شدن بود، نیازی به یک بیزینس کوچ نمی‌دیدم تا این که یکی از اعضای هیئت مدیرۀ گوگل مرا متقاعد کرد و در نهایت از نتیجه شگفت‌ انگیز کوچینگ کسب و کار مرا شگفت‌زده کرد.

تا به حال به این فکر کرده‌اید که برای رشد و توسعه کسب و کارتان به یک بیزینس کوچ نیاز دارید؟

اریک اشمیت در مصاحبه با مجله Fortune به نقل از بیل گیتس گفت؛ همه انسان‌ها به یک کوچ نیاز دارند. بیل گیتس و استیو جابز از دیگر صاحبان کسب و کار بسیار موفق هستند که از خدمات بیزینس کوچینگ بهره گرفته‌اند.

بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد؟

اکثر افراد گمان می‌کنند هر گاه به یک مشکل برخورد کردند باید از یک بیزینس کوچینگ استفاده کنند. در حالی که حتی اگر شما دارای کسب و کاری هستید که موفق بوده و راضی از کارایی و عملکرد خود هستید برای رشد و توسعه بیشتر به یک فرد حرفه‌ای نیاز دارید. نمی‌توان بیزینس کوچینگ را در مشخص کردن و رسیدن به اهداف خلاصه کرد.

• مشخص نمودن اهداف نهایی، برنامه‌ ریزی برای رسیدن به چشم انداز‌ها

• استخدام افراد با کفایت

• یک محیط ایده‌ آل برای رشد و ترقی کارکنا‌نتان مهیا کنید.

• ایجاد اعتماد به نفس، شناسایی باور‌های درونی خود و رشد و پرورش آن‌ ها

• این باور‌ها و هر مانع دیگری را از سر راهتان بردارید.

• متناسب با فرصت‌ هایتان یک برنامه استراتژیک بنویسید.

• ارتقاء مهارت رهبری خود با درک چگونگی همکاری با افراد مختلف

• به دیدگاه بهتر و واضح‌تری از کسب و کار خود برسید.

• کارمندانی پرورش دهید که عملکرد و بازدهی بالایی دارند، مسئولیت‌ پذیر و پاسخگو هستند.

• یکی دیگر از مزیت‌های بیزینس کوچینگ این است که باعث می‌شود فعالیت‌های بهتر، مؤثرتر و هوشمندانه نصیب شما شود، چراکه شما به صورت دقیق اهداف خود را مشخص کرده‌اید. در واقع مربی کسب و کار براتان مشخص می‌کند که چه می‌خواهید، چه می‌توانید بخواهید و چه باید بخواهید. بنابراین این بیزینس کوچینگ است که ایده‌ها و مسائل مهم را از داخل قلب صاحبان کسب و کار بیرون می‌کشد.

• با بیزینس کوچینگ شما می‌توانید یک زندگی متعادل و کاری منظم داشته باشید، چراکه از قبل آن را طراحی کرده‌اید. داشتن زندگی متعادل و کاری منظم و عالی نتیجه توجه کردن به خود است. بیزینس کوچینگ به شما کمک می‌کند که چگونه مسئولیت‌پذیر باشید و چگونه در بین مردم سربلند کنید تا آن‌ها شما را دوست داشته باشند.

• توسط بیزینس کوچینگ بیشتر از آنچه در حال حاضر درآمد دارید، درآمد خواهید داشت و پولساز خواهید بود. شما می‌توانید از هر مقداری که فکر می‌کنید، درآمد بیشتری داشته باشید، پس چرا این کار را انجام نمی‌دهید. به کمک بیزینس کوچینگ شما می‌توانید برنامه‌های مالی خود را به درستی بچینید و استراتژی‌های مخصوص به دست آوردن درآمد بیشتر را وارد کسب و کارتان نمایید.

• توسط این روش درآمد بیشتری به دست‌آورید و هیچگاه در این مسیر متوقف نشوید. مربی کسب و کار همیشه در کنار شما خواهد بود، وقتی کسی وجود دارد که شما را راهنمایی می‌کند و به او اعتماد دارید، این امر باعث می‌شود تا شما درآمد بیشتری به دست‌آورید، چون از پس کار‌ها به خوبی برمی‌آیید.

• یکی دیگر از مزیت‌های بیزینس کوچینگ این است که شما انرژی پایدار داشته باشید و از درجا زدن بپرهیزید. به لطف مربی کسب و کار شما دغدغه‌های کمتری خواهید داشت، لذا وقت آزاد بیشتری نصیب شما خواهد شد و مسلماً خوشحال‌تر به نظر می‌رسید.

با وجود این مزیت‌ها اگر می‌خواهید بدانید دقیقاً مفهوم بیزینس کوچینگ چیست؟ در یک کلام باید بگوییم: بیزینس کوچینگ یعنی اینکه شما در کنارتان یک شریک مورد اعتماد داشته باشید و در همه حال از او مشورت و کمک بگیرید.

فرآیند بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ به شما کمک می‌کند تا ببینید امروز در چه جایگاهی قرار دارید، می‌خواهید در آینده به چه جایگاهی برسید و برای رسیدن به این جایگاه چه اقداماتی باید صورت دهید. فرآیند کوچینگ کسب و کار ۴ مرحله دارد:

  • اولین گام در بیزینس کوچینگ مشخص کردن هدف است.
  • سپس باید در پی یافتن نقاط قوت و نقاط قابل بهبود کسب و کارتان باشید تا به چشم‌انداز واضح‌تری از رشد سازمان و نیازهای آن دست یابید.
  • حال باید برنامه‌ای طراحی کنید و ببینید برای رسیدن به اهدافتان چه اقداماتی صورت دهید.
  • در پایان می‌بایست میزان پیشرفت‌تان را در راه رسیدن به هدف ارزیابی کنید.

بیزینس کوچ و صاحب کسب و کار طبق یک برنامه منظم با یکدیگر ملاقات می‌کنند تا:

  • تمامی تکالیف یا توافق‌هایی که در جلسه پیش تعیین شده بررسی شود.
  • اهداف و آرمان‌های صاحب کسب و کار برای خودش و تجارتش در دوره بعدی کوچینگ مشخص شود.
  • برنامه‌ای برای محقق شدن اهداف در دوره بعدی کوچینگ طراحی شود و ببیند چه اقداماتی باید صورت بپذیرد.
  • بین کار و زندگی تعادل و توازن برقرار شود.

بیزینس کوچینگ چه کمکی به صاحبان کسب و کار می‌کند؟

صاحب کسب و کار به دنبال توصیه‌ هایی کاملاً تخصصی است، می‌خواهد دیدگاهی واضح‌تر و واقع‌گرایانه نسبت به آینده کسب و کارش داشته باشد و برای از میان برداشتن موانع و مشکلات موجود راهکاری پیدا کند.

می‌ توانید اطمینان داشته باشید که یک بیزینس کوچ حرفه‌ ای قادر است مشکلات منحصر به فرد و سیستماتیک کسب‌ و‌ کار شما را تجزیه و تحلیل و شناسایی کند، به عنوان یک منبع قابل اعتماد به شما اطلاعات کافی دهد، بتوانید یک هدف‌ گذاری صحیح داشته باشید، شما را به کسب خود آگاهی برساند، عملکرد فردی و بهره وری از توانمندی‌ های شما را توسعه دهد و با راهبرد‌های تکنیکی به شما کمک می‌کند تا به آنچه می‌خواهید دست یابید.

چگونه بیزینس کوچ شویم؟

اجرای فرایند کوچینگ توسط یک کوچ حرفه‌ ای انجام می‌شود که با توانمندی‌های آن سازگار است. هر چند تبدل شدن به یک کوچ موفق نیازی به گذراندن دوره آکادمیک ندارد اما یک کوچ حرفه‌ای و مجرب باید مهارت‌های لازم برای انجام کار را یاد گرفته و تمرین کند.

به همین دلیل، کوچ‌ ها برای کسب مهارت و دانش لازم نیاز به شرکت در دوره بیزینس کوچینگ دارند تا با کسب مهارت‌های تخصصی و کسب تجربیات ارزشمند بتوانند در رشد و توسعه مشاغل گوناگون موفق عمل کنند. در ادامه در مورد اینگه چگونه بیزینس کوچ شویم اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهیم.

یک کوچ برای شروع به کار کردن نیاز به مجوز دارد که با حضور در کلاس‌های آموزش بیزینس کوچینگ می‌ توانند مجوز مورد نیاز را دریافت نمایند. داشتن مجوز ضمن آغاز به کار یک کوچ موجب ایجاد اعتبار برای شما می‌شود که در نظر مخاطب و مراجعه‌کنندگان یکی از ملزومات برای اعتماد است.

مجوز‌های کسب شده به صورت ملی و بین‌ المللی ارائه می‌شوند که مطابق با استاندارد‌های مشخص تعیین و ارائه می‌شوند. علاوه بر این افراد برای کسب این مجوز باید اصول اخلاقی را رعایت کرده و با گذراندن تمام سرفصل‌های دوره بیزینس کوچینگ به مرحله بالایی از دانش و مهارت در این زمینه رسیده باشند.

مهم‌ ترین عناصر یک رابطه کوچینگی چیست؟

یک عنصر کلیدی در برقراری یک رابطه مؤثر میان مراجع و بیزینس کوچ متعهد بودن هر دو طرف است. هر دو باید مشتاق باشند و زمان کافی صرف کنند تا اعتماد طرف مقابل را به دست آورند و یک رابطه خوب برقرار کنند. از دیگر ویژگی‌های ضروری که کیفیت یک رابطه را بهبود می‌بخشد می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱. احترام:این احترام در نتیجه تشخیص دانش، مهارت و توانمندی‌های کوچ و خواست مراجع برای توسعه دادن توانمندی‌ها و تجربیاتش به دست می‌آید.

۲. اعتماد:اعتماد در نتیجه ارتباط، در دسترس بودن، قابل‌پیش‌بینی بودن و وفاداری میان کوچ و مراجع پدید می‌آید.

۳. شکل گیری همکاری و شراکت:کوچ و مراجع باید به این موضوع پی ببرند که هر دو همچون شرکای حرفه‌ای و تجاری نیستند.

۴. انتظارات و توقعات واقع‌گرایانه:کوچ شما را تشویق می‌کند برای خود اهدافی مشخص کنید که واقع‌بینانه و دست یافتنی و مرتبط با کسب و کار شما باشند.

۵. زمان:در رابطه میان کوچ و صاحب یک کسب و کار، زمان یکی از مهم‌ترین عناصر است هر دو یک زمان خاص را برای ملاقات‌هایتان در نظر می‌گیرید، در ابتدا این ملاقات‌ها باید یک یا دو بار در هفته باشد؛ شکل‌گیری این رابطه زمان کمتری باید صرف کنید.

نقطه شروع بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ با یک جلسه معارفه آغاز می‌شود که در آن کوچ با صاحب کسب و کار و تجارت او آشنا می‌شود. سپس بر اساس یک برنامه منظم با او جلسه می‌گذارد. این جلسات می‌توانند به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی برگزار شوند.
در این جلسات تغییرات حاصل بررسی و ارزیابی می‌شوند، استراتژی‌هایی طراحی خواهند شد، مشکلات موجود شناسایی و شفاف‌سازی خواهند شد، اهدافی معین می‌شوند.

مخاطبان بیزینس کوچینگ چه کسانی هستند؟

بیزینس کوچینگ به درد کسانی می‌خورد که می‌دانند چه می‌خواهند و با آغوش باز به استقبال تغییر می‌روند. در این صورت بیزینس کوچ به آن‌ها کمک می‌کند تا برای خود اهدافی بهتر و عالی‌تر تعریف کنند، بهتر تصمیم بگیرند، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارند و روابط‌شان را بهبود بخشند. ببیزنس کوچینگ برای؛

  • مدیران عامل
  • مدیران ارشد
  • صاحبان کسب و کار
  • کارآفرینان
  • و همه کسانی که قصد توسعه سازمانشان را دارند‌ مناسب است.

سخن پایانی مقاله بیزینس کوچینگ چیست؟

به عنوان خلاصه کل این مقاله، در بیزینس کوچینگ مدیر کسب و کار:

  • اهداف درست را تعیین می‌کند،
  • با کمک کوچ، منابع فعلی (انرژی، دانش، منابع مالی) را شناسایی می‌کند،
  • منابع مورد نیاز برای رسیدن به اهداف را تعیین کرده،
  • در نهایت با برنامه ریزی و پیگیری کوچ کسب و کار، به سمت رسیدن به منابع مورد نیاز و اهداف نهایی قدم برمی‌دارد.

فکر می‌کنم دیگر نکته‌ای وجود نداشته باشد که در این مقاله از آن صحبت نکرده باشم؛ بنابراین صرفا می‌توانم بگویم اگر سوالی در مورد بیزینس کوچینگ یا مسیر یادگیری آن دارید؛ سوالتان را در بخش نظرات مطرح کنید. با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ارسال نظرات

ایمیل شما برای دیگر کاربران در دسترس نخواهد بود. تمامیه بخش ها الزامی با * علامتگذاری شده اند.

مطالب مرتبط

زنبیل خرید

دریافت مشاوره رایگان

اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم

013-33265361-2

info@novinwebsaz.net